Alles wat je moet weten over gellak

Alles wat je moet weten over gellak

Een mooi kleurtje op je nagels die weken of zelfs maanden lang blijft zitten zonder te beschadigen. Het lijkt haast te mooi om waar te zijn. Toch is dat niet het geval. Tegenwoordig kun je dit namelijk goed realiseren met behulp van gellak. Gellak is op het moment razend populair. Veel nagelstudio’s en schoonheidssalons bieden het al aan. Het is niet gek dat gellak zo populair is: wie wilt er nou geen prachtige nagels, en dat weken lang? Voordat je gelijk een gellak set bestelt, ga ik je eerst het een en ander vertellen over deze nieuwe vorm van nagellak. Hierdoor ben jij binnen een paar minuten helemaal op de hoogte. Dus ga er maar goed voor zitten en ontdek alles wat je moet weten over gellak!

Wat is Gellak nou eigenlijk?

Gellak, ook wel soak off gel of gel polish genoemd, is een lak die de eigenschappen van een gel met die van nagellak combineert. Vandaar ook de naam “gel – lak”. Het lijkt veel op de gel die ze gebruiken voor gelnagels. Dat is echter niet helemaal. De gellak is namelijk een stuk soepeler en dunner. Bovendien beschadigt gellak de natuurlijke nagel niet. De lak wordt net als een gewone nagellak op je nagels aangebracht. Vervolgens wordt de lak uitgehard onder een speciale UV-lamp. Hierdoor worden stofjes in de gel geactiveerd en zo komt er een keihard laagje op je nagels. Ideaal, als je het mij vraagt!

Bovendien is het resultaat ook prachtig: stijlvolle nagels en dat tot wel 4 weken lang! De lak bladdert namelijk niet, beschadigd niet en het ziet er super strak en stevig uit. Gellak is de perfecte uitkomst voor mensen zoals ik die geen verlenging op hun nagels willen, maar wel mooie verzorgde nagels willen. Nu kun je natuurlijk naar een salon gaan voor gellak, maar met de juiste producten kun je het ook prima zelf thuis doen! Online zijn er veel soorten gellak te koop. Zo zijn er onder andere makkelijke starterspakketten te koop waar je meteen mee aan de slag kan!

Wat heb je nodig om zelf aan de slag te gaan?

Om zelf aan de slag te gaan heb je ten eerste gellak sets nodig. Deze kun je simpelweg online bestellen. Uiteraard hoef je niet gelijk hele sets te kopen. Je kunt ook alle benodigdheden los kopen. De spullen die je in ieder geval nodig hebt:

  • Nagellakremover
  • Een vijl
  • Bokkenpootje buffer
  • Een base coat gellak naar keuze
  • De topcoat uv- lamp.

De optionele spullen die je ook kunt aanschaffen zijn watjes, nagelriemolie voor de groei van je nagels en glitters of steentjes voor een mooi eindresultaat.


Geef een reactie