Gerelateerd nieuws

Ayuhuasca, wat is het en waar is het te koop?

Planten met een medisch effect of planten waar je van gaat hallucineren. Planten die niet in Australië legaal is voor gebruik maar in sommige landen wel, zoals Nederland. Er zijn verschillende planten waarmee je de kosmos kan verkennen. En dan hebben we het niet over met een ruimteschip naar de ruimte gaan. Maar over het ontdekken en het ondergaan van een trip.

Ze noemen het ook wel het geschenk uit de Amazone. Een drank dat een aantal decennia ‘s een rol heeft bij religieuze en culturele tradities. En wel de tradities van de inheemse volkeren in het Amazonegebied.
Maar waar komt de naam Ayuhuasca vandaan? Het wordt ook wel de drank van de ziel genoemd. Het wordt gezien als een geschenk van de goden.

Waarvoor is Ayahuasca geschikt?

Van de plant wordt een helende drank gemaakt, deze is ook afkomstig uit het Amazonegebied. De drank heeft een spirituele werking, een werking waarbij je ook gaat hallucineren. Ayuhuasca wordt in de Amazone ook gezien als een plantmedicijn. Na het drinken wordt het bewustzijn verruimd. Dat gebeurt dan niet voor een paar minuten, maar voor maar liefst vier tot acht uur lang.

De liaan der zielen

Ayahuasa bestaat uit verschillende planten. De Banisteriopsis caapi is een van de belangrijkste van de planten die gebruikt wordt voor het drankje. Banisteriopsis is een liaan, deze wordt in verpulverd tot kleine stukjes zodat deze later worden toegevoegd aan de Ayahuasa.

In de tijd van medicijnmannen maakte zij gebruik van het drankje om te kunnen communiceren met de natuur of voor het stellen van spirituele diagnoses bij een patiënt. Tijdens deze jaren wordt de drank vooral gedronken voor de psychedelische en visionaire ervaring.
In Brazilië wordt de Ayahuasca gedronken in groepen. In combinatie met dans, zang en muziek raakt de groep in een inspirerende en helende trance.
Verder werd de drank ook gebruikt voor psychotherapeutisch onderzoek.

Maar waar te koop?

De ingrediënten voor de drank is niet in elk land legaal. In Nederland is het legaal en bij verschillende locaties en webshops te verkrijgen. Let wel goed op waar je het koopt en zorg dat het goede kwaliteit bevat.

Wil je een avond ontspannen dan is de Ayahuasa een van de ideeën om te doen. Echter moet het product in een veilige omgeving gebruikt worden en dat er minstens een persoon nuchter in de buurt is wanneer de plant gebruikt wordt.

HomeGezondheidAyuhuasca, wat is het en waar is het te koop?

Spotlight