Cadeautips voor de echte Amsterdammer!

Cadeautips voor de echte Amsterdammer!

Heb jij een rasechte Amsterdammer in je omgeving waarvoor je binnenkort een cadeau moet kopen? Dan is het een leuk idee om hem of haar iets te geven wat écht past bij de liefde voor de stad. Daarom lees je in deze blog leuke cadeautips die perfect zijn om een echte Amsterdammer mee te verrassen!

Een poster van zijn of haar lievelingsplek

Dat Amsterdam de mooiste stad van Nederland is hoeven we je niet te vertellen. Er zijn zelfs mensen die het de mooiste stad van Europa, en zelfs de hele wereld vinden. Of je het ermee eens bent of niet, we kunnen niet ontkennen dat de stad enorm veel prachtige plekken kent. Denk aan de grachten, de koloniale gebouwen en de verborgen pareltjes. Wil je jouw echte Amsterdammer dus verrassen met een geschenk? Geef een poster van zijn of haar lievelingsplek in Amsterdam. Ga je de poster opsturen? Doe dit dan in kartonnen kokers, zodat de poster niet zal beschadigen!

Een Ajax shirt

Een echte Amsterdammer is fan van Ajax, daar is niets geks aan. Is degene die je wil verrassen ook een echte Ajax fanaat? Dan is het natuurlijk leuk om daarop in te spelen. Geef hem of haar een Ajax-shirt met zijn f haar naam erop, of van de favoriete speler van diegene. Wat ook heel leuk is om een retro Ajax shirt cadeau te geven aan de super fan. Bijvoorbeeld van een historische speler waar diegene fan van is, of een shirt van jaren geleden. Pro tip: geef het iconische shirt uit 1995 cadeau! Dit is het jaar dat Ajax de Champions League won, een van de mooiste dagen voor de echte Amsterdammers!

Een Bargoens woordenboek

Woorden zoals mijer, Mokum, bijgoochem, jan met de pet, bakkie pleur, sjoemelen, mazzel en lazarus heb je vast weleens in je leven voorbij horen komen. Heb je er weleens over nagedacht waar dit vandaan komt? Uit het Bargoense dialect! Bargoens is van oudsher een dieventaal die gesproken werd in Amsterdam. De taal was voornamelijk populair onder Joden, Roma, Sinti en werd later overgenomen in de onderwereld. Het woord Bargoens komt van het Franse ‘baragouin’  dat onbegrijpelijk betekent. Veel Amsterdammers gebruiken deze woorden nog steeds, maar weten niet waar het vandaan komt. Daarom is een Bargoens woordenboek een echt origineel en leuk cadeau voor de echte Amsterdammer. Hierin vind je de betekenis van alle verschillende woorden, en leuke verhalen over het ontstaan van de taal.

 

 


Geef een reactie