De kleine bucketlist

De kleine bucketlist

Bucketlist

Wij werken sinds kort een bucketlist af van zaken die we echt gedaan willen hebben voordat we oud zijn en het allemaal niet meer zo goed kunnen. Het kwam door een documentaire die we keken over zaken die je nu wil doen. Over het plukken van de dag, nu de dag nog geplukt kan worden en jij diep genoeg voorover kan buigen om deze te plukken.  Het was insprirend, dus wij besloten zelf ook zo een lijstje te maken. De kracht van het lijstje is vooral dat we hierbij niet alleen naar grote projecten kijken, maar ook naar kleinere dingen die ons blij maken. Juist die kleine dingen zijn makkelijker uitvoerbaar en vereisen niet een enorm bedrag, veel tijd of een grote opoffering door bijvoorbeeld je baan op te moeten zeggen. Dit zijn kleine geluksmomentjes. Wij hebben een paar van deze kleine momentjes uitgekozen en besloten om met jullie te delen. Misschien inspireert het jullie om eenzelfde soort lijstje te maken.

Lijst

Op onze lijst staat bijvoorbeeld:

  • Een wandeling maken op de Veluwe en slapen in een tentje. De Veluwe zijn een paar maanden van het jaar compleet roze gekleurd, waardoor het voelt alsof je in een film terecht bent gekomen. Een tekenfilm, om precies te zijn.
  • Onder de sterren slapen in de tuin. Het lijkt ons super lekker om een keer buiten te slapen terwijl we naar de sterren kijken. Daarvoor hoeven we gelukkig niet ver we hebben een tuin. We gaan dit zodra het weer warmer is buiten daarom echt wel doen. Om de sterren goed te kunnen zien komt onze nieuwe tuinstoel goed van pas. Dit zijn heerlijke hangstoelen, zodat we de hele avond heerlijk comfortabel kunnen liggen, en hopelijk zelfs daarin een dutje kunnen doen.
  • Met een bootje over de Amsterdamse grachten varen. Het liefst op een lekker zonnige dag, wanneer het nog niet té heet is: dan ruikt het water niet zo lekker meer. Het bootje huren we uiteraard – anders  wordt het wel heel erg prijzig.
  • Naar alle grote pretparken in Nederland. Wij zijn enorme liefhebbers van attracties en die vind je daar natuurlijk genoeg. Daarnaast willen we dit op doordeweekse dagen doen. Dan is het nog lekker rustig in de parken en hoef je nergens lang te wachten.
  • Rondtrekken door Europa met de trein. Dit is één van de grotere wensen op de lijst, maar dat maakt hem niet minder bijzonder.

Heb jij nog dingen die je per se gedaan wil hebben? Deel ze, misschien hebben wij er nog iets aan!


Geef een reactie