Dit lijkt meer op beginnersongeluk

Dit lijkt meer op beginnersongeluk

Nadat ik mijn middelbare school diploma behaald had, ben ik begonnen aan mijn rijles. Ik wilde mij namelijk eerst nog volledig richten op mijn schoolexamens. Gelukkig heb ik die allemaal voldoende weten af te ronden. Nu kon ik eindelijk beginnen met rijden en gaan leren voor mij theorie-examen. Ik had besloten om elke week 3 uur te gaan rijden, zodat ik hopelijk met twee à drie maanden kon afrijden. Daarbij hing het wel af van mijn theorie-examen, namelijk of ik die in één keer zou halen. Anders zou ik nog langer moeten wachten vanwege een herkansing. Ik had al heel lang uitgekeken naar het moment dat ik eindelijk zelf mocht gaan rijden. De eerste paar van mijn rijlessen vond ik ook erg leuk. Bovendien ging het rijden mij erg goed af en had ik alles al snel onder de knie.

Eindelijk de weg op

Gelukkig heb ik uiteindelijk mijn theorie-examen in één keer behaald en mocht ik al redelijk snel afrijden. Het afrijden zelf was nog wel even spannend, terwijl dat eigenlijk niet eens nodig was. Samen met mijn rijinstructeur heb ik veel examenroutes gereden en ik was goed voorbereid. Toen ik de uitslag kreeg van de examinator was ik ontzettend blij en opgelucht. Eindelijk had ik mijn rijbewijs en mag ik zelf de weg op. Ik had ook wat geld opzij gelegd voor een tweedehands auto. Die heb ik de dag nadat mijn rijbewijs binnen was zelf opgehaald. Het was een ontzettend goed gevoel om zelf terug te rijden in mijn eigen auto.

Flinke pech

Velen zeggen ook wel dat je pas leert rijden als je je rijbewijs hebt en zelf de weg op gaat. Ik ben van mening dat dat ook waar is. Het is heel anders als je in je eentje rijdt in plaats van met een rijinstructeur naast je. Vorige maand toen ik onderweg naar huis was, is er een andere auto op mij gebotst. Het was een ongeluk waar ik vrijwel niks aan kon doen, maar alsnog is het ontzettend balen. Mijn auto had een paar deuken en ik had ook last van mijn onderrug. Ik kreeg het advies om voor de komende rechtszaak contact op te nemen met een letselschade advocaat Amsterdam zodat ik goed geïnformeerd aan het juridisch proces kon beginnen en uiteindelijk een schadevergoeding kon incasseren.


Geef een reactie