Gerelateerd nieuws

Een grote verbouwing in het vooruitzicht?

Iedereen die een opknap huis heeft aangekocht weet wel wat je allemaal wel niet moet regelen voordat de verbouwing van start kan gaan. Voor de handige Harry’s onder ons is het sloopwerk vanzelfsprekend en maken zij hun handen graag vuil aan dit soort klussen. Je hebt dan altijd de keuze om zelf al het vuil weg te brengen naar een sorteercentrum of je kunt een bedrijf in huren voor een puincontainer. Een puincontainer huren wordt zeker aangeraden bij een grote verbouwing. Het scheelt namelijk heel veel tijd en een hoop ritjes naar het sorteercentrum.

Waar vind ik een puin container?

Wanneer je het zoekwoord “puincontainer huren” invoert op Google of een andere zoekmachines zal je merken dat er voldoende bedrijven zijn die jou hier graag bij willen helpen. Echter maken mensen snel fouten bij het uitkiezen. Veel bedrijven vragen torenhoge bedragen of een wekelijke vergoeding. Een andere truc is de offerte versturen zonder de kosten voor het ophalen van de container. Het is dus opletten geblazen wanneer je een container wilt huren.

Afspraken maken van tevoren

Het is verstandig om als consument afspraken te maken van tevoren met het verhuurbedrijf. Een puincontainer huren is redelijk makkelijk via internet, echter zijn er wel regels aan verbonden. Zo zijn er bepaalde materialen zoals glas of ijzer wat apart verzameld moet worden. Dit mag dus niet in de puin container. Deze regels verschillen per bedrijf dus vraag dit altijd na wanneer de container geleverd wordt. Als klant ben je zelfverantwoordelijk voor het vrijmaken van een parkeerplaats. In sommige steden is het zelfs verplicht om hier een tijdelijke vergunning voor aan te vragen. Controleer dit dus altijd van tevoren bij je gemeente. De meeste bedrijven van de puincontainers weten waar je een vergunning moet aanvragen.
Wanneer je een vergunning aan moet vragen kun je ervan uit gaan dat je pas na gemiddeld drie weken antwoord krijgt. Wanneer je dus een huis hebt aangekocht moet je direct deze vergunning aanvragen. Je geeft aan vanaf welke datum je een vergunning nodig hebt, per die datum gaat de vergunning dus ook in.
Daarnaast is het ook verstandig om je nieuwe buren op de hoogte te brengen van jouw verbouw plannen. Het kan voor sommige buren storend zijn om een puinbak voor de deur te hebben. Een tip wat bij ieder werkt, stel je gelijk voor bij je nieuwe buren en neem een bloemetje mee. Geef aan dat je er alles aan zult doen om de overlast te beperken maar dat het een groot project is. Je zult merken dat je buren daar alle begrip voor zullen hebben, zeker als je het van tevoren aangeeft.

HomeWonenEen grote verbouwing in het vooruitzicht?

Spotlight