Een vakantie in eigen land

Een vakantie in eigen land

Al vele jaren ben ik elke dag met plezier aan het werk. Het is altijd druk en vakanties schieten er dan wel eens bij in. Normaal gesproken is dat niet zo erg, maar laatst hoorde ik van mijn baas dat de vakantie uren toch eens opgemaakt moesten worden. Ik wist eigenlijk niet waar ik heen wilde en had ook niet veel zin om een grote reis in het buitenland te gaan maken. Ik heb er toen voor gekozen om het eens helemaal anders aan te pakken en te kijken naar de optie om in eigen land wat te gaan doen. Het bleek een gouden greep! Omdat ik zelf geen auto had, was het toch even nadenken hoe ik dan door het land zou gaan reizen. Ik besloot om een auto te gaan leasen, een shortlease . Heel handig, want ik kon na de maandelijkse betaling zo wegrijden. Een tijd lang heb ik dus elke dag de auto genomen en ben ik elke dag ergens heengegaan. Een weekendje Texel om te beginnen en daarna naar Groningen en Friesland. Heel leuk om telkens weer in nieuwe plaatsen te komen en op unieke plekken te overnachten. Ik was eigenlijk wel een beetje klaar met Nederland na de eerste week, want laten we eerlijk zijn, ons landje is echt best klein! De Randstad kende ik natuurlijk al, dus onzin om in Noord- of Zuid-Holland te verblijven. 

Op naar het buitenland

Omdat ik niet zeker wist of het wel mogelijk was om ook in het buitenland dezelfde voordelen te krijgen, heb ik dat eerst even nagevraagd. Het bleek inderdaad geen enkel probleem te zijn en ik heb dan ook veel kilometers afgelegd. Voor iedereen die dit een keer wil gaan proberen, ik raad het je echt aan! Het geeft absoluut een gevoel van vrijheid om zelf achter het stuur te zitten in een goede auto die je ook weer gemakkelijk terug kunt brengen. Ik heb geen pech gehad onderweg, maar mocht jou dit overkomen, dan is het goed om te weten dat je altijd geholpen wordt. De pechhulp geldt ook voor het buitenland en het is dus makkelijk om iemand te bellen. Overigens hoef je dat niet te betalen, je betaalt met een shortlease uitsluitend de benzinekosten. 

Geen zorgen om de auto

Dat je je op vakantie geen zorgen hoeft te maken over je auto is echt heel fijn! Ik was zo blij dat ik op de juiste manier werd geholpen! Deze weken waarin ik mijn vakantiedagen heb opgemaakt waren door het shortlease contract zeker de moeite waard! 


Geef een reactie