Engels spreken in Amsterdam

Engels spreken in Amsterdam

Als je af en toe in Amsterdam komt dan is het je misschien wel opgevallen dat de voertaal steeds meer Engels is dan Nederlands. In de horeca kom je met enkel Nederlands al niet meer door je bestelling heen. Veel personeel spreekt alleen Engels. Nu is dit in in een internationale stad als Amsterdam natuurlijk geen probleem. Toch valt het mij op dat Amsterdam steeds meer een Engelstalige stad aan het worden is. Als je zelf geen Engels spreekt is het Vertalen Engels naar Nederlands erg handig. Het Van Dale Engels – Nederlands woordenboek is online op hun website te vinden.

Toerisme en internationale studenten

De oorzaak van het feit dat er steeds meer Engels wordt gesproken in Amsterdam is vrij duidelijk. Doordat Amsterdam een grote toeristische trekpleister is voor de gehele wereld zijn er veel toeristen op bezoek. Deze spreken meestal geen Nederlands en zullen dus wel in het Engels hun weg moeten vinden in de stad. Wereldwijd staat Amsterdam op de 25ste plek van vakantiesteden. Daarmee staat het boven Barcelona, Milaan, Wenen en Berlijn. In 2018 trok de stad 8.354.200 bezoekers. De populairste stad in Europa is London met jaarlijks 20 miljoen bezoekers. Het aantal toeristen in Amsterdam gaat naar verwachting alleen maar verder groeien. De tweede oorzaak van het groeiende gebruik van Engels in Amsterdam is het aantal internationale toeristen die in Nederland komen studeren. In heel Nederland staan bijna 86.000 buitenlandse studenten ingeschreven, 12.858 hiervan staan ingeschreven bij een Amsterdamse Hogeschool of Universiteit. Veel van deze studenten zoeken naast hun studie werk om extra geld te verdienen. Vaak zijn deze werkzaamheden in dienstverlenende werkzaamheden. Hierdoor neemt ook het gebruik van de Engelse taal in de stad Amsterdam snel toe.

Vertalen van Engels naar Nederlands

Als je moeite hebt met de Engels taal en toch graag in Amsterdam wilt komen is het handig om sommige dingen te vertalen. Voor het vertalen is het online vertaal woordenboek van Van Dale een perfecte oplossing. Voor onderweg kan je zelfs de Van Dale app download in de App Store of Play Store. Zo heb je altijd een woordenboek in je broekzak zitten.


Geef een reactie