Gerelateerd nieuws

Fouten die beginners maken met resin art

Vier veel voorkomende fouten

Resin art wordt steeds populairder, en als je op deze pagina bent ga ik ervan uit dat je in ieder geval weet wat resin art is. Er kunnen best wat dingen fout gaan tijdens het proces. Helaas is het niet altijd even duidelijk waar het precies fout is gegaan. Misschien heb je zelf ook al gefrustreerd in een hoopje plakkerige troep zitten roeren. Hier zijn de vier meest voorkomende fouten bij het maken van resin art

1. Je volgt de instructies niet letterlijk

Ik begrijp het wel. Je wil direct aan het leuke gedeelte beginnen dat je van de filmpjes kent. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Helaas dus wel. Als je een resin art kit hebt, lees de instructies nauwkeurig. Mixt het 1 op 1? Meet ik dat in gewicht of in volume? Hoe lang moet het harden? Wanneer je alle instructies door hebt gelezen, gebruik ze dan ook! Elke kit is anders en moet net iets anders behandeld worden. Los daarvan, als het fout gaat kun je beter na gaan wáár het fout ging.

2. Slordig gemeten

Een lepeltje van dit en een puntje van dat. Je weet nog dat die YouTuber het ook zo deed. Wat maakt het nou uit, een beetje meer of minder. En hier heb je een beetje gelijk in. Vaak maakt het inderdaad niet zoveel uit. Stel je mixt een grote lading hars, dan is het niet zo erg om een kwart theelepel teveel te gebruiken. Denk eraan, hoe kleiner de batch, hoe nauwkeuriger je moet zijn. Gebruik elke keer een maatbeker die nauwkeurig genoeg volumes kan aangeven. Vergeet ze niet goed schoon te maken om dezelfde inhoud te behouden

3. Blijven mixen!

Oké, dit is er eentje die veel mensen fout doen. Je giet deel A bij deel B en je begint te mixen. Na een tijdje zie je geen kleurrijke swirls meer, maar is het mengsel een vieze kleur. Ik kan niet genoeg benadrukken dat je zorgvuldig en aandachtig moet mixen. Schraap langs de randjes, de bodem en blijf mixen mixen mixen! Een goede vuistregel is dat je 10% van de tijd voor het harden moet mixen. Moet jouw mengsel 30 minuten harden? Dan mix je dus drie minuten lang.

4. Koop een goede kit

Er zijn verschillende kits, dus koop vooral de juiste. Als je een beginner bent, hou je bij de plug-n-play kitjes, en als je wat meer ervaring hebt weet je zelf wat je wel en niet kan. Doe een beetje research van tevoren. Wat wil je bereiken? Hoe hard moet de hars worden? Is het bestemd voor voedsel-decoratie, en moet het dus veilig voor inname zijn? Veel fouten ontstaan door resin voor verkeerde dingen te gebruiken. Kies dus de juiste epoxyhars voor jouw project!

HomeReizen & Vrije TijdFouten die beginners maken met resin art

Spotlight