Gerelateerd nieuws

Graag je gezondheid verbeteren?

Gezonder leven kan een hele klus zijn. Soms is enkel een hoge motivatie niet genoeg en heb je hulpmiddelen nodig die je ondersteunen in de reis naar gezond leven. Wil je bijvoorbeeld afvallen of van je rookverslaving afkomen? Dan zijn er een aantal gelicentieerde kuren die je kunnen helpen. 

Stoppen met roken met behulp van Champix

Om je gezondheid te verbeteren is stoppen met roken een belangrijke stop. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want om te stoppen heb je een hoop wilskracht nodig. Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen die je kunnen helpen om af te komen van deze verslaving. Zo heb je Champix: deze tabletten verminderen je trek in een sigaret door de stof varenicline. Deze stof bestrijdt namelijk de verslavende werking van nicotine en zorgt er zo voor dat je verlang naar een sigaret wordt gestild. Twee weken voor je stopt met roken neem je de eerste Champix-tablet in. In de eerste weken van de kuur zul je dus nog roken, maar de trek in een sigaret zal beduidend afnemen. Het is belangrijk dat je de volledige kuur afmaakt en iedere dag het middel inneemt.

Champix heeft een startverpakking waarbij je de inname langzaam zal opbouwen. De eerste paar dagen zul je een enkele pil per dag slikken, vervolgens ga je over op twee tabletten per dag. De twee tabletten zul je volhouden tot het einde van de kuur. Champix kun je online bestellen zonder recept, al is het beter om eerst in gesprek te gaan met je huisarts. Artsen kunnen voor jou een recept voor Champix uitschrijven. 

Sneller gewichtsverlies met Saxenda

Saxenda kun je gebruiken als je ondersteuning nodig hebt bij het afvallen. Het middel bevat liraglutide, een hormoon dat zich in onze darmen bevindt. Door liraglutide dagelijks te injecteren zorgt dit dat je sneller het gevoel hebt dat je vol zit. Het middel helpt dus om de eetlust te onderdrukken. Net zoals Champix is het belangrijk dat Saxenda wordt opgebouwd: de eerste week zul je 0,6 mg liraglutide injecteren en de hoeveelheid bouwt zich iedere week op. In week 5 zit je op 3 mg, wat tot het einde van de kuur zal worden aangehouden. 

Ook Saxenda is online gemakkelijk te bestellen, maar ook hier is het belangrijk dat je eerst een recept van je huisarts ontvangt. Ga bovendien met je huisarts in gesprek wat je verder kunt doen om een gezondere leefstijl te ontwikkelen. Naast het gebruik van Saxenda is het van groot belang dat je voedzaam blijft eten en in beweging blijft. Zorg goed voor jezelf en blijf gezond!

HomeGezondheidGraag je gezondheid verbeteren?

Spotlight