Gerelateerd nieuws

Kamerplanten onderhouden, hoe doe je dat?

Veel mensen vinden het leuk om kamerplanten aan te schaffen en voor sommige mensen is het zelfs een verslaving geworden. Ze zijn namelijk helemaal gek op huiskamerplanten en hebben in veel kamers ook planten staan. Wat veel mensen vergeten die voor de eerste keer kamerplanten willen aanschaffen, is dat het vaak nodig is om de kamerplanten ook te onderhouden. Dit is zeker niet moeilijk, maar het moet op de juiste manier gebeuren. Wil je weten hoe je kamerplanten op de beste manier kan onderhouden? Dan ben je hier zeker op het juiste adres. 

 

Het geven van voldoende water

Een van de belangrijkste zaken die je moet doen als je planten in je woning hebt, is het geven van voldoende water. Het regent niet binnen je woning en alles wat leeft, heeft ook water nodig om te kunnen leven. Het is daarom belangrijk om uit te zoeken of je Philodendron Xanadu een bepaalde hoeveelheid water nodig heeft. Het klopt inderdaad dat er ook kamerplanten zijn die weinig water nodig hebben, maar ook is en blijft het belangrijk dat deze planten voldoende water krijgen. Weet je niet hoeveel water je een bepaalde plant moet geven? Dan is het zeker aan te raden om hier eens goed onderzoek naar te doen via het internet. 

 

Voedingsstoffen toevoegen

Kamerplanten hebben het enorm zwaar, want ze staan niet buiten. Hierdoor krijgen ze geen voedingsstoffen binnen via regen, de bodem en zonlicht. Het is hierdoor dus goed mogelijk dat je binnenplanten niet goed kunnen groeien. Dat is erg jammer, vooral als je kamerplanten hebt aangeschaft die erg duur zijn. Het is daarom aan te raden om je kamerplanten regelmatig extra voedingsstoffen te geven. Dit kun je het beste doen door kunstmest of kippenmest aan de grond van de planten toe te voegen, maar ook door speciale voeding voor planten aan te schaffen. Voor mest en voeding kun je vaak terecht bij een tuincentrum, maar ook kun je dit bestellen bij een Nederlandse webwinkel. 

 

Het verwijderen van bladeren

Het kan voorkomen dat bepaalde bladeren van je planten dood gaan. Dit kan normaal zijn, maar ook kan je plant last hebben van een aandoening. Het is voor iedere plant belangrijk om bladeren die echt dood zijn te verwijderen. Hiermee voorkom je dat de plant helemaal besmet raakt met een ziekte of juist meer voedingsstoffen nodig heeft. Wanneer je bladeren gaat verwijderen, is het belangrijk om bladeren te knippen met een schaar. Trek deze nooit rechtstreeks van de plant af, want dat kan ervoor zorgen dat je plant beschadigd raakt en dat moet je altijd zien te voorkomen.

HomeWonenKamerplanten onderhouden, hoe doe je dat?

Spotlight