Gerelateerd nieuws

De optimale gezondheid voor katten

Als groot kattenliefhebber wil ik er voor zorgen dat het welzijn van mijn kat altijd op het hoogste niveau is. Het is echt mijn maatje, en ik doe alles voor mijn lieve kat. Zo let ik enorm goed op wat mijn kat eet en wanneer hij bepaalde medicijnen nodig heeft! Omdat ik zo gek ben op mijn lieve beestje, heb ik besloten een blog te schrijven over het welzijn van katten en hoe je dat op peil houdt. Mochten er nieuwe kattenbaasjes zijn die dit lezen kunnen ze direct van alles leren over de gezondheid van hun dier. Zo blijft je kat in topconditie, en ben jij het beste baasje ooit!

De gezondheid van katten begint bij hun kattenvoer

Van alle katten hun gezondheid begint de basis bij hun dagelijkse eetpatroon. Voor katten is het net als bij mensen heel belangrijk dat hun dieet goed voor hun gezondheid is. Als katten bijvoorbeeld allergisch zijn voor bepaalde stoffen moet daar wel rekening mee gehouden kunnen worden in hun dagelijkse dieet. Daarnaast kunnen de types dieet ook nog aansluiten bij de wensen van het baasje. Je hebt normale gezondheidsvoeding, biologisch kattenvoer, graanvrij kattenvoer, hypoallergeen voer en voer voor extra ondersteuning. Dit laatste betreft de leeftijd, gewicht en gezondheid van het dier. De voeding kan daar allemaal op aangepast worden!

Ook medicijnen zijn voor katten erg belangrijk

Net als bij mensen moet onze gezondheid af en toe op peil gehouden worden met medicijnen. Dit moet ook bij katten. De grootste gezondheid ongemakken die bij katten voorkomen zijn wormen, vlooien en teken. Als baasje moet je je huisdier ook wel helpen om zo goed mogelijk met deze ziektes om te gaan! Katten kunnen last krijgen van verschillende wormen. Zo zijn er bijvoorbeeld lintwormen en spoelwormen waar veel katten last van krijgen. Met een ontwormingskuur help je je kat er zo overheen, en is hun gezondheid weer op peil! Ook kunnen katten die veel buitenspelen snel overlast krijgen van vlooien en teken. Er zijn heel veel verschillende producten die deze kwalen tegen gaan. Je hebt bijvoorbeeld een vlooienband of druppels tegen vlooien. Heeft een kat teken? Dan moet je met een tekentang, net als bij mensen, de teek er uit halen!

Zoals uit de blog te lezen valt zijn er aardig wat dingen nodig om de dagelijkse gezondheid van je kat te waarborgen. Het is heel belangrijk om een goed voedselpatroon vast te stellen. Dit kan eventueel in overleg met de dierenarts. Daarnaast kan een kat af en toe toch ziek worden van wormen of vlooien. Het enige wat je dan kan doen als baasje is medicijnen aanbieden, en dan is je kat binnen no-time weer de oude!

HomeGezondheidDe optimale gezondheid voor katten

Spotlight