Gerelateerd nieuws

Leuk speelgoed voor je kind!

Misschien willen we het liever nog even niet toegeven, maar de tijden zijn veranderd, en ze blijven door veranderen. Waar jij je vroeger verheugde op nog een extra kwartiertje buitenspelen na het eten en tikkertje doen of tien tellen in de rimboe, verheugen de meeste kinderen zich vooral nog op een extra kwartiertje met de iPad. Nou wil ik natuurlijk niet klinken als je opa die niet kan stoppen met praten over hoe ‘vroeger alles beter was’ en ‘die telefoons van tegenwoordig’ het kwaad zelve zijn, maar als het op kinderen opvoeden aankomt is het een ontwikkeling die zeker niet helpt. Maar wat voor ‘gewoon’ speelgoed houdt je kind dan wél van?

Spelen zonder speelgoed

Ten eerste is het belangrijk om je te realiseren dat speelgoed slechts een hulpmiddelen is om je fantasie van een kind op te wekken. Zonder de wereld en het verhaal erachter heeft een tractor of een Barbie geen waarde. Het kind laat het speelgoed leven met zijn eigen fantasie – en daar moet je op inspelen! Onthoud dus dat speelgoed niet altijd even hard nodig is om die prachtige rijke fantasie van een kind goed tot leven te brengen. Vader en moedertje blijft een tijdloze klassieker, net als samen buiten sporten en bepaalde groepsspelletjes met wat kinderen uit de buurt. Door je kind de deur langs te sturen haal je andere kinderen óók achter die iPad vandaan, en daar doe je je mede-ouders een enorm plezier mee!

Het leukste speelgoed

Maar het is niet altijd even mooi weer en soms is er voor uitgebreid buitenspelen geen tijd – dus speelgoed zal je altijd nodig blijven hebben. Maar iets zonder muziekjes of geluiden die eeuwig blijven herhalen is maar wat lastig te vinden – en ook zijn de spelletjes of verhalen die je kind met bijvoorbeeld speelgoedauto’s verzint niet even fijn om naar te luisteren als je in de keuken staat te zwoegen voor het avondeten. Maar wat is nou wél vredig speelgoed, waar je allebei blij van wordt? Een kinderkeuken blijft in zo’n geval een ideale oplossing. Lekker samen in je eigen keukentje werken, en er zijn altijd aanvullende keuken speelgoed accessoires voor iedere volgende verjaardag te krijgen. Zo wordt het spelen met de keuken elke keer leuken. Langzaamaan kun je je kind een keer een echt broodje geven om te smeren of een paprika on te snijden, en wordt het spelen ook nog eens leerzaam! Ideaal dus.

HomeReizen & Vrije TijdLeuk speelgoed voor je kind!

Spotlight