Redenen om Indonesië te bezoeken

Redenen om Indonesië te bezoeken

Indonesië is in Nederland vanwege het koloniale verleden een relatief populair vakantieland. In andere landen zijn er een stuk minder toeristen die dit prachtige land opzoeken. Dit gigantische land dat bestaat uit meer dan tienduizend eilanden, en 240 miljoen mensen huist is een perfecte vakantiebestemming. Reizen door Azië is sowieso steeds populairder aan het worden, en een rondreis Indonesië is ook zeker de moeite waard. Bali in het bijzonder is natuurlijk een vrij bekende bestemming, maar er is nog veel meer te vinden in het bijzondere land. Ik ben er echt van overtuigd dat iedereen hier minstens één keer geweest moet zijn om een paar van de mooiste plekken die onze aarde te bieden heeft te zien. Daar zijn verschillende redenen voor, en die zal ik je hier voorleggen.

De natuur

Zelf vind ik Nederland altijd maar een beetje saai. Behalve de Veluwe is er niet zoveel bijzondere natuur, en dat mis ik wel een beetje. Daarom is het ook zo waardevol om zo veel mogelijk verschillende soorten landschappen te bezoeken over de hele wereld. Indonesië heeft zelf een ontzettend gevarieerd landschap. Van tropische stranden tot tropische regenwouden en vulkanen. Er zijn te veel prachtige locaties om ze allemaal op te noemen, maar een aantal tips kan ik wel geven. Mount Rinjani is een prachtige actieve vulkaan. Het Komodo-eiland, waar de mythische Komodovaraan vandaan komt, en de prachtige stranden van Bali zijn absolute aanraders.

Rijke cultuur en historie

Indonesië heeft een indrukwekkende cultuur waarvan de eerste beginselen erg lang geleden begonnen. Zo huist Borobudur op Java het grootste boeddhistische monument op de wereld. Dit monument is maar liefst 1300 jaar oud! Ook de plaatselijke moderne cultuur kan gemakkelijk ervaren worden wanneer je door de dorpjes en steden loopt. Wat het meeste opvalt is toch wel het feit dat alles zo ontzettend kleurrijk is. Op bijna alle bewoonde eilanden zijn wel overblijfselen van historische tempels of andere bouwwerken te vinden.

Het eten

De Indonesische keuken is een hele bijzondere samenstelling van heerlijke gerechten. In Nederland kan je bij een goede toko nog wel eens een echt hapje Indonesische keuken vinden, maar over het algemeen moet je ter plaatse gaan om de lekkerste gerechten te vinden. Op straat maken mensen heerlijke gerechten vers voor je klaar, en er lijkt geen einde te komen aan de verrukkelijke gerechten. Een groot gedeelte van de gerechten die wij kennen als Chinees eten komt eigenlijk uit Indonesië. Het is dus niet raar als je een paar gerechten herkent uit de buurt!


Geef een reactie