Gerelateerd nieuws

Traffic genereren naar je website

Heb jij een eigen onderneming? Dan is het natuurlijk belangrijk om een goede website te bouwen en onderhouden. Het uiteindelijke doel is om traffic te genereren. Alleen wat is dat dan precies? Deze blog staat uitgebreid stil bij wat website traffic inhoudt. Daarnaast zullen een aantal manieren om traffic te genereren aan bod komen. Lees snel verder en ontdek hoe jij voortaan effectief websitebezoekers kunt trekken. 

Wat is traffic?

Praten we over website traffic, dan gaat het om het aantal mensen dat zich online naar een bepaalde website navigeert. Je kunt onderscheid maken in organic traffic en paid traffic. Bij organic traffic gaat het over websitebezoekers die op een natuurlijke manier op een website terecht zijn gekomen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer iemand een zoekmachine de opdracht geeft om te zoeken op bepaalde termen. Bij paid traffic komen mensen op een website terecht doordat ze op een betaalde advertentie klikken. De twee vormen van traffic hebben ieder hun eigen voordelen en nadelen. 

SEO

SEO staat voor search engine optimization. Het is een van de acquisitietoepassingen die we zullen bespreken. Het genereren van meer traffic a.d.h.v. SEO gebeurt door het verwerken van bepaalde zoektermen op een website. Het gaat hierbij specifiek om veel gezochte zoektermen. Hoe meer een bedrijf aan search engine optimization doet, des te hoger deze wordt getoond in zoekmachines zoals Google. 

Linkbuilding

Het doel van linkbuilding is om een hogere website waardering van zoekmachines te krijgen. Dit doe je aan de hand van externe links. Het is de bedoeling dat externe (online) partijen links plaatsen die verwijzen naar een bepaalde website. Hoe meer derde websites dit doen, des te meer effect de onderneming zal ondervinden. Het levert een hogere positie in zoekmachines zoals Google op, wat uiteindelijk leidt tot meer websitebezoekers. Linkbuilding klinkt voor velen nogal technisch. Daarom is linkbuilding uitbesteden bij Blauwe Monsters een aanrader.  

Social ads

Kijk jij graag naar de Instagram stories van vrienden? Dan heb je ook wel opgemerkt dat er zo nu en dan een onbekende pagina voorbij komt. En scrol je iedere dag wel een keer door Facebook? Dan ben je vast en zeker verschillende promotie filmpjes van bedrijven tegengekomen. Net als wanneer je een Youtube filmpje probeert te starten. Het zijn allemaal social ads. Het tonen van betaalde advertenties op het internet levert ondernemingen flink wat websitebezoekers op. Net als bij linkbuilding hoef je de social ads niet zelf te creëren. Je kunt adwords uitbesteden aan een andere onderneming. In dit geval ben je zelf geen tijd kwijt aan het maken van betaalde online advertenties. 

HomeZakelijkTraffic genereren naar je website

Spotlight