Uit huis gaan gaat niet over rozen

Uit huis gaan gaat niet over rozen

In de afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met wellicht wel de grootste stap in mijn leven: Uit huis gaan. Na al een jaar in Amsterdam gestudeerd te hebben werd het toch ook wel tijd om er een kamer te zoeken. Nu zullen de meeste wel weten dat een kamer in Amsterdam vinden niet de gemakkelijkste opgave is, maar gelukkig had ik via een besloten facebook groep snel succes! Een leuke kamer voor een zachte prijs, wie wil dat nou niet? Het verhuizen zelf leverde me echter wel de nodige probleempjes op. Vooral als warhoofd zijnde zijn er een hoop zaken die je over het hoofd kan zien. Mijn domste fouten heb ik hier op een rijtje gezet, zodat jij ze niet hoeft te maken als de tijd daar is!

Afvalpas

Zodra je op je zelf woont merk je dat je afval niet vanzelf verdwijnt. Je zal dit namelijk zelf weg moeten gooien, natuurlijk spreekt dat voor zich, maar in mijn ouderlijk huis ging dit in de kliko, maar die zal je in de meeste steden niet zo snel vinden. Je zal dus naar een ondergrondse afvalcontainer moeten, waar je een afvalpas voor nodig hebt. Deze kan je gemakkelijk aanvragen en vaak dezelfde dag nog ophalen, maar het is natuurlijk vervelend als je hier pas achter komt nadat je vuilnis weg wil gooien.

Pas op voor gaatjes

Met op jezelf wonen komen natuurlijk ook extra verantwoordelijkheden. Zo moet je je eigen vaste lasten gaan betalen en ook moet je opzoek naar verzekeringen. Wat echter een klusje is wat je al snel vergeet, is een nieuwe tandarts zoeken. Aangezien je waarschijnlijk maar een of twee keer per jaar naar de tandarts gaat is het logisch dat je dit vergeet. Zelf dacht ik er pas na een aantal maanden aan en ben ik meteen opzoek gegaan. Gelukkig heb ik door te zoeken op tandarts Amsterdam snel een fijne tandarts gevonden! Regel dit ook direct voor je huisarts, zo kan je altijd snel ergens terecht.

Hou je ritme

Als je net op jezelf woont is de vrijheid natuurlijk heerlijk. Je kan doen en laten wat je wil, tenminste, dat denk je. Echter is het een goed idee om een beetje je vertrouwde ritme vast te houden. Ga je namelijk in een keer helemaal los, dan zal je al snel zien dat je hier in blijft hangen. En voor je het weet zit je net iets te vaak te borrelen, terwijl je eigenlijk had moeten studeren.


Geef een reactie