Waarom een desktop kopen

Waarom een desktop kopen

De laptopcomputer heeft de afgelopen jaren een behoorlijke transformatie ondergaan. Laptops zijn lichter en stijlvoller en hebben meer rekenkracht dan de eerste laptop types ooit hadden kunnen dromen. Desondanks geven we de voorkeur aan een desktop kopen in plaats van een laptop. Ondanks de komst van betere laptops, kleine netbooks en schattige iPads, wordt mijn volgende computer een desktop. Je denkt misschien: waarom zou iemand in hemelsnaam gaan betalen voor een grote, onhandige machine die op één plek vastzit? Hier zijn een paar redenen waarom wij een desktop verkiezen boven een laptop.

 

Veiligheid

Natuurlijk kan iemand bij je komen inbreken en je bureaublad stelen – ik suggereer niet dat dit niet zal gebeuren. Maar het is waarschijnlijker dat iemand een laptop steelt. Het zou immers niet veel moeite kosten om een ​​laptop uit een auto te halen of werkplek, dan een desktop.

Het gevoel van het einde van een werkdag

Het is een heerlijk gevoel om aan het einde van een werkdag je werk te kunnen neerleggen. Als je overal een laptop bij je hebt, zou je nooit ontsnappen aan het gevoel dat je altijd zou kunnen werken. Ik houd ervan om werk te scheiden van de rest van mijn leven. Het mooie van een desktopcomputer is dat als je er eenmaal voor wegloopt, je weg loop van je werk en je kunt concentreren op andere dingen. Als je net zoveel banen hebt als veel mensen tegenwoordig, is het belangrijk om zo'n fysieke scheiding te hebben.

Desktops zijn betaalbaarder

Relatief gezien is een desktop gewoon een betere investering in termen van onbewerkte rekenkracht. RAM en geheugen klein genoeg maken om in de laptop te passen is duur, dus je betaalt meer voor dezelfde verwerkingskracht in een laptop dan in een desktop. Als je niet echt een multi-tasker bent, maar veel van je werk bestaat uit het wisselen tussen applicaties, dan is het fijn rekenkracht te hebben. Je werkt misschien aan een website en schakelt dan over naar grafische bewerking en moet dan de inhoud van een technische handleiding controleren. Je hebt dan een computer nodig die RAM heeft om al het heen en weer gaan goed te kunnen verwerken. Veel van de hedendaagse laptops hebben zoveel geheugen, maar de kosten van dat geheugen in laptopvorm zijn vaak onbetaalbaar. Kun je alle verwerkingskracht krijgen die je nodig hebt op een laptopcomputer? Ja, maar je zult veel meer betalen voor de draagbaarheid.

Levensduur en duurzaamheid

Een zakelijke laptop wordt geleverd met een standaardgarantie van ongeveer een jaar. Een desktop wordt geleverd met een standaardgarantie van drie jaar. Dit betekent dat het op de lange termijn goedkoper is om desktopcomputers te repareren. De reden ligt voor de hand: een laptop wordt verplaatst, krijgt stoten en is daardoor sneller defect.


Geef een reactie