Carrière opties voor doorpakkers

Carrière opties voor doorpakkers

Carrière maken, al vanaf kleins af aan wordt er door de maatschappij op gehamerd. Maar wat als jij geen carrière in het hogere bedrijfsleven voor je ziet? Helaas doen wij er als maatschappij maar weinig aan om de praktische doorpakkers onder ons te laten zien wat hun opties zijn. En dit is zonde, want een loopbaan als dokter of advocaat is natuurlijk niet verkeerd, maar er is nog veel meer onder de zon, en het verdient vaak nog beter dan je dacht. Dus steek jij liever de handen uit de mouwen en ben je graag fysiek aan het werk? Lees dan snel verder!

De scheepsvaart

Voor de echte avonturiers onder ons is een carrière in de scheepsvaart nog zo een gek idee niet. Het is een zeer intensieve job maar het betaalt vaak behoorlijk goed. Je bent immers hele maanden per jaar op zee. Naast het goede salaris zie je ook nog eens een hoop van de wereld en het is natuurlijk een super unieke ervaring waarvan maar weinig mensen kunnen zeggen dat ook beleefd hebben. Echter vraagt de baan wel veel van je, zo zie je bijvoorbeeld voor lange periodes niet je familie en vrienden. Een gezin starten zal dus even moeten wachten, maar voor hen die daar geen behoefte aan hebben en gewoon op avontuur willen is de scheepsvaart een mooie optie

De bouw in al haar verscheidenheid

Zeggen dat je werkzaam bent in de bouwsector is ongeveer even duidelijk als zeggen dat je in Nederland woont wanneer iemand om je adres vraagt. Het is een super diverse sector met voor ieder wat wils. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op een site met bouw vacatures, het aanbod is gigantisch. Daarom zal er ook vast wel iets bijzitten wat bij jou past. Zwaar werken is wel een gegeven, dus bereidt je daar wel op voor!

Voor koning en vaderland!

Het leger en al haar takken is een gigantische werkgever. Wat vooral leuk is aan een carrière in het leger is de diversiteit in opties. Voor elke skillset en niveau is er wel een passende job. Ook kan je het zelf zo spannend maken als je wil, ga je bijvoorbeeld voor een plek bij de mariniers of toch liever als ict’er. Bij het leger is het echt allemaal mogelijk. Ben je geïnteresseerd? Dan kan je altijd een bezoekje brengen aan een van de vele open dagen die het leger organiseert, geheid dat er wel iets is wat jou aanspreekt!


Geef een reactie