Gerelateerd nieuws

De meest gemaakte e-commerce verpakkingsfouten voorkomen? Dat doe je met deze tips!

Uit onderzoek (Mintel Consulting, 2018) blijkt dat veel consumenten met name letten op de prijs van de producten die ze in een webshop aanschaffen. Daarnaast besteden klanten veel aandacht aan het gemak van het plaatsen van een bestelling in een online shop. Nu vraag je je misschien af: waarom zou ik als e-commerce ondernemer dan extra aandacht besteden aan het verpakken van mijn producten? Het antwoord op deze vraag is heel simpel: slecht verpakte producten kosten geld. Wanneer klanten een beschadigd product ontvangen, zullen ze gaan klagen. Hetzelfde geldt voor het ontvangen van een beschadigde verpakking. 

 

Uit eerder genoemd onderzoek bleek dat maar liefst een derde van je online klanten stopt of mindert met het plaatsen in de webshop na zo’n ervaring. Helaas komen deze ervaringen vaker voor dan je zou denken. Het slecht verpakken van je producten heeft dus zeer negatieve gevolgen voor jouw verkoopresultaat en de reputatie van je bedrijf. Gelukkig zijn ze gemakkelijk te voorkomen met onderstaande tips! 

 

Je producten slim verpakken doe je zo!

Nu je weet hoe belangrijk het is om je producten slim te verpakken, is het belangrijk te kijken hoe je dit doet. Hieronder wordt dit toegelicht aan de hand van de meest gemaakte fouten op het gebied van verpakken.

 

  1. Niet te veel verpakkingsmateriaal gebruiken

Gebruik je onnodig verpakkingsmateriaal, zoals erg veel noppenfolie en vulmateriaal? Dan betaal je onnodig veel geld en spendeer je onnodig veel tijd aan het inpakken van je producten. De oplossing? Het aanschaffen van verpakkingsmateriaal wat goed aansluit op jouw producten. Hiermee voorkom je beschadiging en heb je minder vulmateriaal nodig. 

 

  1. Geen verpakkingsmateriaal gebruiken wat niet past

Zoals hierboven beschreven voorkom je met goed passend verpakkingsmateriaal dat je producten beschadigd aankomen bij de klant. Verpak je jouw producten in een te grote verpakking? Dan neemt dit onnodig veel ruimte in beslag, zowel bij opslag als bij transport. Het gevolg: je kunt minder producten opslaan en vervoeren. Daarnaast kost het je geld, want je hebt extra opvulmateriaal nodig. Zorg er daarom voor dat je verpakkingsmateriaal aanschaft wat goed aansluit op je producten. 

 

  1. Niet te veel betalen voor vulmateriaal

Veel ondernemers met kleine online shops bestellen kant en klare luchtkussens als vulmateriaal. Met kant en klaar wordt in deze context bedoeld: luchtkussens die al opgeblazen zijn. Dit is zonde, want vaak ben je als kleine ondernemer goedkoper uit met het aanschaffen van een luchtkussenmachine waarmee je zelf luchtkussenzakken kunt opblazen. Je kunt de luchtkussenzakken aanschaffen in bulk en een vast moment inplannen om de zakken op te blazen. 

 

HomeZakelijkDe meest gemaakte e-commerce verpakkingsfouten voorkomen? Dat doe je met deze tips!

Spotlight