Gerelateerd nieuws

Uw B2B webshop optimaliseren?

Als eigenaar van een b2b webshop is het belangrijk om uw webshop zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Uw site moet grote bestellingen aankunnen en terugkerende klanten moeten ondersteunen. Ook moeten bedrijven binnen een paar clicks kunnen bestellen. Kortom, efficiëntie en gebruiksvriendelijk staat bij een b2b webshop bovenaan! Toch zijn er een aantal valkuilen waar niet iedere webshop tegenop gewassen is. Zo is het responsive maken van uw website belangrijker dan ooit. 

Responsive design: ook bij B2B van belang

Steeds meer mensen plaatsen bestellingen via mobiele telefoons en tablets. Ook bedrijven maken deze overstap. Het is daarom belangrijk dat uw website niet alleen goed werkt op een desktop, maar ook op mobiele telefoons. Helaas worden er nog veel b2b webshops gebouwd waar enkel rekening wordt gehouden met de desktopversie, waardoor de site op een mobiele telefoon niet te gebruiken is. Door het verschil in besturing en schaling is het nodig om de website anders in te richten voor telefoons en tablets, anders kunnen klanten uw website niet navigeren op kleine schermen. Als de b2b webshop op mobiele telefoons niet werkt kan dit leiden tot het mislopen van klanten en bestellingen. 

 

Om uw webshop ook op een telefoon te laten werken moet uw website responsive zijn. Een responsive design zorgt ervoor dat de website zich aanpast op het apparaat. Om uw website responsive te maken, zult u gebruik moeten maken van PWA. PWA staat voor Progressive Web Applications en is dus gericht op het aanpassen van de website op basis van het gebruikte apparaat. Met PWA hoeft u enkel maar één versie van de website te maken, het is niet nodig om voor ieder platform een los ontwerp te creëren. Zo bespaart u tijd en is het bijhouden van de webshop een stuk makkelijker en dat is natuurlijk wel zo fijn.

Magento 2 voor een gebruiksvriendelijke B2B webshop

Met Magento 2 kunt u een responsive website ontwikkelen. Deze software is het grootste e-commerce platform en legt de focus op mobiele apparaten. Niet alleen is de responsiveness die deze software biedt ontzettend handig, Magento 2 heeft een aantal implementaties die onmisbaar zijn voor b2b webshops. Zo zorgt de software ervoor dat klanten binnen twee stappen kunnen afrekenen voor ultieme efficiëntie. Ook is de laadtijd van de website extreem laag. Bovendien zorgt het platform voor veelzijdige betaalmogelijkheden en kan het assortiment gemakkelijk gesorteerd worden door de gebruiker. Verder richt Magento 2 zich op terugkerende klanten: bestellingen worden opgeslagen en kunnen snel worden opgeroepen.  

HomeZakelijkUw B2B webshop optimaliseren?

Spotlight