Gerelateerd nieuws

Sneaker liefhebbers, opgelet!

We dragen haast al zo’n beetje sinds mensenheugenis iets aan onze voeten. Vroeger dienden die omhulsel enkel als bescherming, maar in de samenleving van tegenwoordig zijn ze ook een manier geworden om jezelf te identificeren. Vaak worden vrouwenschoenen onder de loep genomen in de mode-industrie en gaat men er bij mannen van uit dat ze aan een paar schoenen genoeg hebben. Dit is natuurlijk niet het geval. Ook voor mannen is er veel variatie in de schoenenwereld. Een voorbeeld: heren sneakers!

Schoenen 101

De eerste echte schoen is de sandaal, die werd al in het oude Egypte gedragen. In deze tijd waren schoenen er natuurlijk vooral om de voeten te beschermen tegen ruw terrein. De eerste keer dat er een ‘modieuze’ schoen werd geïntroduceerd was rond 1200 na Christus, toen de kruisvaarders de “puntschoen” meenamen naar Europa. De puntige neus van deze schoen diende geen doel, het zag er gewoon mooi uit. Hierna, met het ontstaan van nijverheid en specialisatie, ontstond er langzaam maar zeker een grotere interesse in het uiterlijk van wat men aan hun voeten droeg.

Sneakers, sneakers en nog meer sneakers

Heren sneakers zijn een product van al die jaren aan experimenteren. Ze zijn de ultieme combinatie tussen comfort en klasse. Je kan er meer sporten, maar ook ermee op een diner verschijnen, mits je ze goed schoonmaakt. De soorten zijn ook ontelbaar. Er zijn sneakers wiens ontwerp meer focust op het ondersteunen van de voet en het brengen van een optimale loop -of renervaring. Merken die hier veel aandacht aan besteden zijn bijvoorbeeld Sketchers of Nike. Nike is echter ook een merk dat veel aandacht besteedt aan het voorkomen en unieke design van heren sneakers. Andere merken die hier meer aandacht aan besteden zijn Timberland en Calvin Klein.

Er is dus immens veel keuze in de wereld van heren sneakers. We hebben een lange weg afgelegd sinds de tijd van stoffen windsels met touw, maar het was het meer dan waard. Maak je dus maar geen zorgen als je oude sneakers het begeven, er is keus genoeg.

P.S. Uiteraard vind je in Amsterdam de allerleukste sneaker winkels!

HomeModeSneaker liefhebbers, opgelet!

Spotlight