Gerelateerd nieuws

De blits maken in Amsterdam

Amsterdam is echt mijn favoriete stad. Niet alleen omdat ik hier momenteel studeer, maar ook omdat het gewoon écht een prachtige stad is. Loop maar eens ’s avonds, ’s ochtends vroeg of met zonsondergang langs de grachten en dan weet je wat ik bedoel. Naast dat het een prachtige stad is, is het ook een stad vol verschillende types. Als ik op een terrasje zit kijk ik altijd mijn ogen uit, heerlijk. Maar soms is het als je omringd bent met zoveel verschillende stijlen lastig om zowel modieus te zijn alsnog vast te houden aan je eigen stijltje. Gelukkig heb ik hieronder wat tips.

Trends

In Amsterdam zie je verschillende trends onder de jongeren. Als je je dus thuis wil voelen onder de jongeren, hou dan vooral deze trends een beetje aan. Het is trouwens niet moeilijk om deze trends te spotten. Zeker als je een keer naar de universiteit gaat of een bibliotheek tijdens de tentamenweek zie je alle trends duidelijk op 1 plek verzameld. Zo vind ik de flared pants, een strakke broek die aan de onderkant wijd uitloopt, wel een van de meest herkenbare. Zeker tijdens tentamenweken zie je deze in hordes voorbij lopen. En eerlijk gezegd snap ik wel waarom, het zit namelijk veel lekkerder dan een spijkerbroek maar is wel nog stylish. Daarnaast zijn de fannypack, grove sportschoenen en oversized truien nog een paar veel voorkomende trends.

Maar: blijf jezelf!

Natuurlijk is het fijn om een beetje met de trends mee te gaan. Vaak is dit daarnaast ook precies wat je in de winkels ziet hangen, dus onder sommige trends kom je niet eens uit al zou je dat willen. Maar, het is natuurlijk wel leuk om met deze massale trends nog steeds jezelf te blijven. Probeer dus je eigen draai aan deze trends te geven. En geloof me; iedereen zal dit waarderen! Ik heb een vriendinnetje die er bijvoorbeeld altijd heel leuk uitziet, en ook wel trends draagt, maar toch wat netter dan de meeste mensen. Ze is ervan op de hoogte dat een sportieve look gewoonweg niet bij haar past, dus draagt ze een sportieve trui gewoon met een nette broek. Super leuk!

Mijn ‘Amsterdamse’ stijltje

Omdat de meeste jonge meiden in Amsterdam een beetje dezelfde trends volgen, wilde ik ook graag mijn eigen stijltje een beetje laten zien. Al ga ik mee met de massa, ik wil niet een één in een dozijn worden. Dus combineer ik mijn outfits altijd met stoere en een beetje opvallende schoenen. Ik heb bijvoorbeeld een paar haklaarsjes met dierenprint van Via vai, een echte eyecatcher. Dit is trouwens nog een tip; met een paar statement pieces (die niet veel mensen hebben) ben je gelijk al wat unieker. Ga dus lekker shoppen en opzoek naar een paar unieke items die jouw stijl vertegenwoordigen en mix die met de trends van het seizoen!

HomeModeDe blits maken in Amsterdam

Spotlight