Gerelateerd nieuws

Het aanschaffen van een elektrische fiets, waar let je op?

Als je van plan bent om een elektrische fiets aan te schaffen, dan is het belangrijk om een aantal punten mee te nemen voordat je het besluit neemt. Aan een elektrische fiets zitten veel opties. Dit zorgt er dan ook voor dat je sneller besluit om de fiets zomaar te bestellen. Dit is alleen geen goed idee! Hier kun je namelijk later spijt van krijgen. Om te voorkomen dat je spijt krijgt, is het handig om deze tekst even door te lezen. In de tekst vindt je namelijk wat je allemaal nodig kunt hebben bij een elektrische fiets.

Een middenmoter

Een belangrijk punt  om na te kijken is de middenmoter. Het is belangrijk om een elektrische fiets middenmotor aan te schaffen. Deze fietsen bieden je namelijk veel comfort, maar waarom moet de middenmoter nou eigenlijk in het midden? Dit gaat allemaal om de comfort tijdens het trappen. Omdat de elektrische fiets voor trapondersteuning zorgt, is het gemakkelijker om de motor in het midden te plaatsen. Daarnaast kom je tijdens het fietsen niet tegen de motor aan, waardoor je ook nog eens comfortabel kunt trappen!

Bepaal het aantal versnellingen

Als je een elektrische fiets wilt kopen, dan is het belangrijk om de hoeveelheid versnellingen te bepalen. Dit zorgt namelijk voor meer comfort tijdens het fietsen. Het wordt altijd aangeraden om boven de 7 versnellingen aan te schaffen. Hierdoor kun je zelf bepalen of je zwaarder gaat fietsen. Ook voor een elektrische fiets geldt deze regel. 

Kijk naar de actieradius

Als je een elektrische fiets wilt aanschaffen, dan is het belangrijk om naar de actieradius te kijken. Dit bepaald namelijk hoe lang jouw accu mee kan. Als je niet vaak op de elektrische fiets gaat fietsen, dan kun je een actieradius van 300 Wh halen. Hiermee kun je tussen de 40 en 110 km fietsen. Fiets je nou vaker? Kijk dan voor de 400 Wh of de 500 Wh. Let er wel op. Als je de accu niet oplaad, dan zal de fiets zwaarder fietsen. Hierdoor kun je voor je gevoel nog steeds een marathon fietsen. Als je de accu wilt opladen, dan is het belangrijk om dit niet in de nacht te doen. Het opladen van de accu kan namelijk altijd mis gaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen, en daarom is het belangrijk om het opladen van de accu altijd te doen wanneer je in de buurt bent.

 

HomeReizen & Vrije TijdHet aanschaffen van een elektrische fiets, waar let je op?

Spotlight