Gerelateerd nieuws

Is jouw motor al klaar om de weg op te gaan?

Heb je er weleens aan gedacht om je motor klaar te maken voordat je ermee gaat rijden? Het is namelijk belangrijk om je motor in goede staat te houden. Een goed onderhouden motor kan namelijk een hoop problemen voorkomen. Voordat je je motor klaarmaakt voor het nieuwe seizoen, is het belangrijk om een aantal dingen te controleren. In dit blog lees je meer over het onderhouden van een motor en het klaarmaken van een motor voordat je ermee gaat rijden.

Verzekering

Voordat je motor de weg op mag is het belangrijk om een ​​verzekering af te sluiten. Een motorverzekering biedt namelijk bescherming in geval van schade of diefstal. Er zijn verschillende soorten motorverzekeringen. Bij sommige verzekeringen worden alleen de materiële schade vergoed, bij andere verzekeringen wordt ook de lichamelijke schade vergoed. Kies altijd een verzekering die bij jouw wensen en behoeften past. Een motorverzekering berekenen doe je gemakkelijk online. Een verplichte verzekering is de motorverzekering WA

Onderhoud aan je motor

Het is belangrijk om je motor goed te onderhouden. Een goed onderhouden motor is namelijk veel betrouwbaarder dan een motor die niet goed onderhouden wordt. Bovendien kan een goed onderhouden motor ook langer meegaan. Het onderhouden van een motor betekent eigenlijk niets anders dan het regelmatig controleren en schoonmaken van de motor.

  • Controleer bij het onderhouden van je motor altijd de olie en de oliefilter. Ververs de olie als deze te vies is of als de olieverversingsinterval is bereikt. Vervang ook altijd het oliefilter wanneer je de olie ververst. Bij sommige motoren moet je ook de kettingspanning controleren.
  • De kettingspanning moet altijd binnen de aanbevolen spanning zitten, anders kan de ketting gaan slippen of breken.
  • Naast het regelmatig controleren en vervangen van de olie, is het ook belangrijk om regelmatig schoon te maken. Zorg er bij het schoonmaken van de motor voor dat je de motor niet nat maakt. Dit kan namelijk leiden tot roestvorming. Gebruik daarom altijd een droge doek om de motor droog te maken.

Het klaarmaken van je motor voordat je gaat rijden

  • Voordat je je motor klaarmaakt voor het nieuwe seizoen, is het belangrijk om een aantal dingen te controleren. Controleer bijvoorbeeld of alle banden nog goed zijn en of de bandenspanning nog binnen de aanbevolen waarden zit. Controleer ook of de verlichting nog goed werkt. Als je gaat rijden in het donker, is het belangrijk dat je verlichting in orde is.
  • Controleer of de motor nog goed werkt en of alle onderdelen nog in orde zijn. Als je twijfelt over de staat van de motor, is het raadzaam om een ​​motor mechanic in te schakelen. Hij of zij kan de motor namelijk grondig controleren en eventuele problemen op tijd opsporen.
HomeReizen & Vrije TijdIs jouw motor al klaar om de weg op te gaan?

Spotlight