Gerelateerd nieuws

Veel bedrijven in Amsterdam doen IT outsourcing

We leven in een tijd van digitalisering. Een zegen maar voor ondernemers zeker ook een grote uitdaging. Er onstaan namelijk steeds nieuwe mogelijkheden door deze digitalisering en daardoor ontstaan kansen maar kan je businessmodel ook ineens niks meer waard zijn. Denk aan voorbeelden zoals Kodak en TomTom. Behalve deze uitdaging is ook de vraag; Hoe zorg ik dat ik mijn IT mee laat ontwikkelen. Zeker als je dit in huis geregeld hebt is dat een grote uitdaging. Veel bedrijven kiezen daarom voor IT outsourcing. Maar wat is het precies en wat besteed je wat betreft IT uit en wat niet? Dat zijn de vragen die je voor jezelf beantwoord moet zien te krijgen. Lees snel verder om meer te weten te komen.

Op welk niveau doe ik IT outsourcing?

Je kunt er uiteraard voor kiezen om alles wat je op IT vlak doet uit te besteden. Je kan je dan volledig focussen op handel doen en je hoeft je met deze randzaken dus veel minder bezig te houden. In deze tijd dat je wat betreft IT veel meer in de cloud doet is dit ook een gemakkelijkere stap geworden. Vaak maken bedrijven ook eerst de slap naar de cloud alvorens ze over gaan tot het uitbesteden van hun IT. Vaak kan je dit in één keer ook goed regelen met de partij die de overgang naar de cloud voor je regelt. Je kunt ook een gedeelte van je IT uitbesteden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het werkplek beheer. Hier ligt vaak op het gebied van IT prioriteit. je wil namelijk dat je werkplekken altijd goed functioneren, zodat je medewerkers hier geen hinder van ondervinden in hun productiviteit. Naast dat een externe partij zorgt dat je werkplekken goed functioneren is vaak ook de service via een externe partij geregeld. Zo is er vaker iemand beschikbaar met verstand van zaken die je kan helpen met de IT die betrekking heeft op je website.

Voordelen van IT outsourcing

Een aantal voordelen hebben we al benoemd. Belangrijkste is dat het met betrekking tot je klantbediening voordelen kan geven omdat je IT meer up to date is. Ook is het beheer op je IT minder kwestbaar doordat er niet 1 of 2 mensen verantwoordelijk voor zijn maar een ander bedrijf die hierop de focus heeft. Dit geldt zeker voor het werkplek beheer. Als er problemen zijn met je werkplek wil je niet dat diegene die er binnen het bedrijf over gaat met vakantie is of een dag vrij. Een externe partij heeft de capaciteit om te zorgen dat er altijd iemand beschikbaar is om een probleem op te lossen.

HomeZakelijkVeel bedrijven in Amsterdam doen IT outsourcing

Spotlight