Gerelateerd nieuws

Maak je kantoor helemaal af met projectvloeren

Stel je nu eens voor: je hebt net een nieuwe pand gekregen voor je bedrijf of gaat je kantoor renoveren, ergens in hartje Amsterdam. Je hebt alles al uitgedacht; waar de bureaus komen te staan, waar jouw kantoor is, hoe je een fijne ruimte creëert voor al je werknemers. Het enige waar je nog over twijfelt is hoe je de vloer wilt bekleden. Klinkt dit scenario ook maar enigszins bekend? Dan zijn projectvloeren waarschijnlijk iets voor jou.

Projectvloeren 101

Projectvloeren zijn niet zo anders dan normale vloeren. Het enige echte verschil is dat bij een projectvloer de vloer op hele grote schaal wordt gedaan. Als je een bedrijf uitnodigt om een projectvloer bij je aan te leggen, dan verwachten ze geen studentkamer of kleine woonkamer, maar een flink kantoor of andere grote ruimte. Projectvloeren komen alleen in zo’n grote schaal omdat het voor de bedrijven voordeliger is om alles in een keer te laten leggen, in plaats van op kleinere schaal of in meerdere sessies.

Keuzes, keuzes, keuzes

Er zijn allerlei soorten projectvloeren. Je kan ervoor kiezen om je kantoor te bekleden met bijvoorbeeld tapijt. Het voordeel hiervan is dat het er erg mooi uit kan zien en altijd zacht is. Het is wel weer erg lastig schoon te maken, je zou je gehele vloer moeten laten stomen. Ook is er de optie om voor hout of steen te gaan. Hier is ook weer de keuze tussen tegels of planken, dus een vloer met naden (waar vuil tussen kan gaan zitten maar die opnieuw ook wel erg mooi kan zijn) of een betonnen vloer die helemaal naadloos doorloopt. Het gaat natuurlijk ook om welke sfeer je wilt oproepen in je ruimte. Wil je een kantoor dat moderniteit en rust uitstraalt? Dan zijn simpele tegels, misschien donker van kleur, waarschijnlijk je beste optie. Mocht je een meer huiselijke sfeer zoeken met veel gezelligheid, dan is bijvoorbeeld tapijt of hout een beter idee.

Denk dus goed na over de sfeer van je kantoor en over wat je wilt uitdragen met je aankleding. En nogmaals, ga voor grote ruimtes dus altijd voor projectvloeren, dat bespaart geld en is ook nog eens een goeie aanwinst. Zo heb jij dadelijk het beste kantoor in heel Amsterdam!

HomeZakelijkMaak je kantoor helemaal af met projectvloeren

Spotlight