Gerelateerd nieuws

Overval of inbreken, wat is het verschil?

Een inbraak kun je niet voorkomen. Je kunt de kans dat jouw huis ertussenuit gepikt wordt wel verkleinen. Toch is het aan te raden om je huis goed te beveiligen voor het geval dat. We hopen natuurlijk dat het niet gebeurt, maar het is wel zo fijn als je de inbrekers kunt laten boeten. Er zijn verschillende manieren om een huis te voorzien van een beveiligingssysteem. Omdat het niet iets is waar je je elke dag mee bezig houdt hebben we deze blog geschreven. Het  is altijd fijn om in ieder geval een klein beetje kennis te hebben van beveiligingssystemen en inbraken

Geen inbraak maar een overval

Veel mensen zijn ontzettend bang dat er iemand hun huis binnendringt en een overval pleegt. Het liefst maak je natuurlijk nooit mee, maar als het gebeurt heb je liever een inbraak dan een overval. Het klinkt misschien logisch maar er zijn een aantal dingen die je moet doen om een overval in ieder geval te voorkomen. Doe nooit de deur open als mensen staan die je niet kent. Via een raam kan je altijd vragen wie mensen zijn en wat ze komen doen. deel vooral geen adres op sociale media. De mensen die het zien kunnen hier gebruik van maken in creatieve zin.

Wat te doen bij inbraak

Om het inbrekers een beetje moeilijk te maken is het slim om verschillende soorten beveiligingssystemen te installeren. Je kunt er zo voor zorgen dat de dader nooit op tijd weg kan komen. Met een mistgenerator die tegenwoordig  helemaal in zijn krijg je dat voor elkaar. Een mistgenerator gaat aan door een alarm rookgenerator en laat een behoorlijke hoeveelheid mist vrij in huis. Zo wordt het de inbreker ontzettend moeilijk gemaakt om nog spullen mee te nemen. Geen wonder dat het hebben van een mistgenerator tegenwoordig zo geliefd is. Je kunt de dader door de mist nog even in huis gevangen houden. Op het moment dat de hulpdiensten er aan komen is de dader nog in je huis en dus wordt deze op heterdaad betrapt.

Niet bang zijn

In het begin hebben we het al even gelezen, maar er zijn genoeg mensen die behalve voor een overval ook bang zijn voor een inbraak.  Zolang je niet thuis bent of gewoonweg niet bij het incident bent spreken we van een inbraak. Doe daarom altijd goed de deuren dicht als je van huis gaat. Zélfs als je voor een korte trip naar de supermarkt moet gaan.

 

Home Tech Overval of inbreken, wat is het verschil?

Spotlight