Gerelateerd nieuws

Een puincontainer huren in Amsterdam: hoe en wat

Voor een puinruim klus in Amsterdam moet je natuurlijk een puincontainer huren. Ook ik moest laatst zo’n container huren, maar ik had geen idee waar ik moest beginnen. Via internet kwam ik gelukkig bij GP Groot uit. Op hun website heb ik van alles geleerd over een puincontainer huren, wat voor containers ze nog meer hebben en wanneer je welke container gebruikt! Lees snel verder en ontdek alles over containers!

Een puincontainer huren, waar doe je dat?

De container die ikzelf gehuurd heb was via GP Groot. Dit bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar, en ze leken me daarom de perfecte kenners om een geschikte container te huren. Wat mij verraste is dat je gewoon online een container kan huren. Ik dacht eerst zelf dat we helemaal met de auto zelf een kar met container moesten ophalen, en dat je alleen via telefoon een container kan huren. Dat is natuurlijk super onhandig als je in Amsterdam woont, want als ik iets haat is het rijden in Amsterdam. Gelukkig hoefde dat niet. Op internet had ik binnen no-time een puincontainer bestelt, en ze leverden hem voor de deur af en haalden hem later weer op, wat een service!

Wat voor containers zijn er verder allemaal?

Er zijn ontzettend veel verschillende containers naast puincontainers. Als je er container gaat huren denk je aan het soort afval wat je in de container wilt plaatsen, en hoeveel kubieke meter afval je hebt. Dan pas kun je een keuze maken welke container je nodig hebt. Er zijn rolcontainers, bouwcontainers, grote containers, kleine containers, en ga zo maar door. Wat alle containers in ieder geval hebben is dat bij de prijs een huurperiode van 4 weken inbegrepen zit. Dit lijkt heel veel, maar is daadwerkelijk heel handig, omdat veel mensen die werken alleen in het weekend aan de slag kunnen. Ook worden de containers gewoon gebracht en gehaald door het verhuurbedrijf, dus daar hoef je je niet druk over te maken.

Een puincontainer huren of een andere, welke voor welk afval?

Er zijn containers voor bijna elke soort afval: bouw- en sloopafval, schoon puin, dakafval, grofvuil, houtafval, grond en dus tuinafval. Je hebt dus ook onderscheid in wat voor puin. Voor schoon puin huur je een andere container dan gemixt sloopafval. Zelf had ik dat laatste, want ik ging een hele wand eruit slopen. Dan kom je naast stenen ook elektrische draden en purschuim tegen. Dit mag niet in een schoon puin container, en moet daarom in een aparte puincontainer. Als je mijn tips aanhoudt wanneer je een container gaat huren, dan kun je in ieder geval niet de mist ingaan!

HomeWonenEen puincontainer huren in Amsterdam: hoe en wat

Spotlight