Gerelateerd nieuws

Pijn in je nek? Lees deze tips!

Het is een van de meest vervelende dingen die ons als mens kunnen overkomen. We gaan naar bed, houden in de slaap een verkeerde houding aan, waarna we last van onze nek hebben. Vaak doet het draaien van de nek erg pijn en is de nek enigszins verstijfd. Er zijn verschillende oorzaken die de pijn in de nek kunnen  verklaren. Zo kan het gaan om een slecht bed waarover je beschikt, een kussen die geen ondersteuning biedt of het aanhouden van een verkeerde houding. In dit blog geven we je graag tips om deze pijn in de nek te voorkomen. Zo zijn er speciale boxsprings, kussens en meer wat jou ondersteuning kan geven!

Een boxspring om klachten te voorkomen

Een bed kan vele klachten van pijn verklaren. Harde, zachte matrassen, het zouden allemaal oorzaken kunnen zijn dat jij pijn hebt. Met een goede boxspring is dit verleden tijd! Zo zijn er tegenwoordig vele boxsprings die volledig zijn geproduceerd aan de hand van een ergonomisch beeld. De boxspring is ontwikkeld om voldoende ondersteuning te geven, welke beweging je ook zult maken. 

Een boxspring 160×200 is een goed voorbeeld van een ergonomische boxspring. Deze boxspring is ontwikkeld met het beste kwaliteit en ergonomisch geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat je een matras nooit hoeft te draaien, omdat de structuur en kwaliteit zich perfect afstemmen op de gebruiker.

Een anti-nekpijn hoofdkussen om pijn in de nek te voorkomen

Nu hebben we het gehad over een bed, en zijn we erachter gekomen dat een ergonomische boxspring ervoor kan zorgen dat je minder last van je nek krijgt. Een boxspring 160×200 geeft je alle vrije ruimte voor een goede nachtrust.

Een ander product dat jou kan helpen om nekpijn te voorkomen, is een hoofdkussen. Tegenwoordig zijn er vele hoofdkussens met een zogeheten anti-nekpijn structuur. In deze kussens zitten bepaalde vezels, die jouw nek altijd ondersteunen. Net zoals de boxspirng, zijn deze kussens ergonomisch geproduceerd. Iedere beweging die je maakt zal ondersteund worden door deze unieke productie samenstelling. Hierdoor zul je nooit meer last krijgen van een ‘verkeerde houding’!

Tips om pijn in je nek op de werkvloer te voorkomen

We hebben het nu uitgebreid gehad om nekpijn te voorkomen in je slaap. Je zult dus niet meer opstaan met een zeurende pijn in de nek. Dit betekent helaas nog niet dat je helemaal van de nekpijn af bent. Hieronder hebben we nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet, voor als je bijvoorbeeld aan het werk bent op kantoor:

  • zorg ervoor dat je niet al te lang dezelfde houding aan houdt
  • plaats je monitor of laptop op een goede hoogte
  • neem een headset wanneer je veel moet bellen
  • vergroot de leesbaarheid bij documenten, hierdoor voorkom je om voorover te buigen aan je bureau

Succes met de tips!

 

HomeGezondheidPijn in je nek? Lees deze tips!

Spotlight