Gerelateerd nieuws

Start deze zomer met een eigen DIY project

Het staat al een hele poos op mijn bucketlist om een ‘Do it yourself’ project te starten én af te maken. Nu kan ik natuurlijk een Ikea kastje in elkaar zetten maar dat is niet genoeg ‘doe-het-zelf’ voor mij. Deze zomer heb ik besloten om er voor te gaan. Het geeft toch meer voldoening als je iets afrond waar je hard voor gewerkt hebt. Nu is het alleen nog kijken waar ik voor kies. Misschien inspireert het jou ook om een projectje op te starten wanneer de vakantie aanbreekt.

Zelf meubels maken

Een ambitieus ‘doe-het-zelf’ project is toch wel het maken van een meubel. Nu leek het mij in eerste instantie heel lastig om het materiaal en de ruimte te vinden om zo’n project van de grond te krijgen. Maar meubels kunnen ook heel klein zijn. Zo staat een simpele stoel op mijn ideeënlijstje. Ik ben van plan om dit met het mooie weer buiten te doen en omdat hout hier een goed middel voor lijkt wil ik pakket verzenden naar mijzelf om hier mee te beginnen. Een likje verf erover heen en grote kussens en voor je het weet staat er een nieuwe stoel in de tuin.

Creatief kunstig

Een ander idee wat ik heb is om dit bucketlist item te combineren met een ander bucketlist item namelijk leren longboarden. Ik wil dan een longboard kopen voor een leuk prijsje. Veel longboarden komen met allerlei prints maar ik ben van plan om deze eraf te schuren en zelf met watervaste/buitenverf zelf een schildering te maken op de boven en/of onderkant van het longboard. Dit is niet een heel groot project maar ik denk wel dat het leuk te combineren valt met andere projecten. Plus, het is een creatieve bezigheid qua schilderen.

Lekker pennen

Het laatste idee op mijn lijstje is het maken van een boekje. Ik schrijf immers graag en had het idee om voor de zomer een klein schrijfprojectje op te zetten wat aan het einde van de vakantie af moet zijn. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik dan wil maken voor boekje, maar de zomer is nog even weg dus ik heb nog wat tijd. Zo was één van de opties om een eigen receptenboekje te maken met tekeningen en foto’s van de familie. Een ander idee was om een kinderboekje te maken, ook met eigen tekeningen. Genoeg ideeën dus om aan de slag te gaan deze zomer.

HomeReizen & Vrije TijdStart deze zomer met een eigen DIY project

Spotlight