Gerelateerd nieuws

Tips voor onderhoud van een gazon

Als je straks weer van je gazon kunt genieten, wil je natuurlijk ook dat het er mooi en groen uitziet. Er zijn een aantal belangrijke stappen voor het onderhouden van je gazon. Hieronder lees je een aantal tips en factoren om je gazon sterk en prachtig groen te houden om er het hele jaar door van te kunnen genieten.

Tips voor een gezond gazon

Ten eerste is het belangrijk om mos te lijf te gaan voor een goede basis. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een verticuteermachine. Met verticuteren verwijder je een harde laag van mos. Zo kun je je gazon goed herstellen en blijft de bodem in de juiste conditie. Door te verticuteren krijgt de grond weer meer ruimte om te ademen, doordat je meer lucht in de bodem brengt.

Daarnaast is een goede zuurstofgraad erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het gras goed kan groeien in een gezond ecosysteem. Het verbetert de opname van voedingsstoffen en houdt ook de bodem in de juiste conditie. Een juiste zuurstofgraad kun je aanbrengen door met kalk te strooien. Dit strooi je vlak na de vorst in het voorjaar en vlak voor de vorst in het najaar. Bij Tuinland kun je terecht voor alles voor je gazon. Voordelige gazon- en grasproducten kopen doe je heel eenvoudig in de webshop, waar je keuze hebt uit een breed assortiment.

Ook kun je de grond bemesten voor een mooie kringloop. Het bemesten is nodig om het gazon weerbaar te maken tegen bijvoorbeeld mos, kou en onkruid. Bemesting van Tuinland bevat de nodige voedingsstoffen die een gezond bodemleven creëren. De bacteriën en schimmels zorgen voor een gezonde groei.

Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je gazon mooi dichtgroeit. Je kunt kale plekken bestrooien met graszaad. Dan is de basis voor een mooi en groen gazon gelegd. Op het moment dat het gras bovenkomt en te lang begint te worden kun je het maaien.

Nog meer producten voor een mooie tuin

Om nog meer te kunnen genieten van het buitenleven in de tuin kun je bij Tuinland ook terecht voor verlichting voor in de tuin. Van solarverlichting op zonne-energie tot aan felle buitenlampen, vind de juiste verlichting bij Tuinland. Daarnaast biedt Tuinland een zeer breed assortiment in artikelen voor in en om het huis. Het assortiment bestaat bijvoorbeeld uit gereedschapsartikelen, tuinmeubelen, meststoffen, plantenbakken en sfeerartikelen. Ook is er een ruime keuze aan buiten- en kamerplanten.   

HomeEn meer...AlgemeenTips voor onderhoud van een gazon

Spotlight