Gerelateerd nieuws

Welke bank biedt de goedkoopste zakelijke rekening aan?

Het zomaar openen van een zakelijke rekening is niet aan te raden. Je wilt natuurlijk wel geld kunnen besparen, zeker als kleine ondernemer. Dit is logisch, omdat er grote verschillen bij banken zijn wat betreft de transactiekosten en maandelijkse kosten. Even goed vergelijken kan dan ook helemaal geen kwaad. Het openen van een zakelijke rekening kan snel gebeuren, maar bedenk eerst goed welke rekening precies bij je past en hoeveel het moet gaan kosten.

Waarom zou je een zakelijke rekening willen openen?

Een zakelijke rekening open je, omdat je een splitsing wilt maken tussen privé en zakelijk. Dat wil je doen op een zo goedkoop mogelijk manier, vooral als je een zelfstandige zonder personeel bent. Een splitsing is belangrijk voor de boekhouding. Als je gaat zaken gaat doen met je privé rekening dan ontstaan er onduidelijkheden wat fiscale gevolgen heeft. Kies voor de goedkoopste zakelijk rekening en de kosten vallen erg mee.

Wat is de goedkoopste zakelijke rekening?

Je hebt veel banken die goedkoopste zakelijke rekening aanbieden. Zij richten zich voornamelijk op de kleine ondernemer en de MKB’er. Dit zijn ondernemers die zoveel mogelijk geld willen besparen op de zakelijke rekening. Het is natuurlijk niet verstandig om honderden euro’s uit te besteden aan een zakelijke rekening terwijl je dat ook voor een paar tientjes kunt doen. Wat dat betreft vind je de goedkoopste zakelijke rekening ZZP bij Knab Bank. 

Hoe goedkoop is Knab Bank?

Knab Bank is waar je de goedkoopste zakelijke rekening kunt openen van dit moment. Je betaalt zo’n 6 euro per maand aan vaste kosten. Bij deze 6 euro krijg je maximaal 1000 transacties per jaar. Je moet er vanuit gaan dat een ZZP’er gemiddeld 160 transacties per jaar doet. Daarnaast ontvang je rente op het saldo en geniet je van andere voordelen. Je kan dan denken aan  kortingen op boekhoudprogramma’s en pinapparaten.

Andere bank die het overwegen waard zijn voor het openen van een zakelijke rekening

Een goed alternatief voor Knab Bank is de ASN Bank. Dit is een bank die goed kijkt naar maatschappelijke vraagstukken zoals milieu en duurzaamheid. ASN is iets duurder dan Knab Bank met een vast bedrag van 6,50 per maand. Ook hier krijg je daarvoor 1000 transacties per maand. Voor veel kleine zelfstandigen dus genoeg. Het mooie van ASN Bank is dat je bij de eerste drie maanden gratis kunt bankieren. Daarnaast hebben ze een erg goed beleggingsbeleid. 

HomeZakelijkWelke bank biedt de goedkoopste zakelijke rekening aan?

Spotlight