Gerelateerd nieuws

Begin je eigen koffiezaakje in Amsterdam

Stel je voor dat jij je eigen koffietentje in Amsterdam begint. In een leuk straatje, in een mooi pand. Jij maakt de lekkerste koffie’s voor je gasten en misschien bak je wel zelf brownies of taarten. Hoe leuk is het om je gasten blij te maken en te zien dat zij tevreden de deur uit lopen! Stiekem dromen veel mensen er wel van om voor zichzelf te beginnen en een eigen koffiezaakje op te zetten. Je bent je eigen baas en hebt alle vrijheid om je eigen uren te bepalen. In deze blog geef ik je 3 tips die je kunnen helpen deze droom te realiseren.

1. Denk na over je concept

Het ene koffietentje is het andere niet. Elk tentje heeft zijn eigen sfeer, en het verschilt ook per tentje wat er op de menukaart staat. Als jij zelf een koffietentje wil beginnen is de eerste stap het nadenken over wat jij met jouw koffietentje wil zijn. Wil jij een plek zijn waar mensen een coffee to go halen op weg naar kantoor, wil jij een koffietentje zijn waar mensen met hun laptop komen werken of wil jij een plek zijn waar mensen gezellig komen bijpraten of een boek lezen? Het een hoeft het ander niet uit te sluiten maar het is goed als je voor jezelf helder hebt wie jouw hoofddoelgroep is.

2. Investeer in de juiste spullen

Als je een koffietentje wil beginnen hangt hier wel het nodige prijskaartje aan. Je moet van scratch alles opbouwen en hebt veel nieuwe spullen nodig. Het kan verleidelijk lijken om dan op bepaalde dingen te besparen, maar dat raad ik je altijd af. Goedkoop blijkt vaak duurkoop. Iets wat op het eerste gezicht een aantrekkelijke aanbieding lijkt kan soms vies tegenvallen: het product gaat snel kapot of werkt niet zoals je verwacht had. Als je dan alsnog een ander product moet kopen ben je dubbel zo veel geld kwijt, willen besparen leidt dan juist tot grotere uitgaven later. Dit geldt vooral bij apparatuur zoals een koffiemachine, een Horeca koelkast of een oven. Deze producten zijn de basis van je bedrijf en zijn hun investering waard.

3. Zorg voor een goed begin

En dan is het eindelijk zo ver: jouw eigen koffietentje is een feit. Je opent je deuren en de eerste kopjes koffie worden gezet. Zorg voor een feestelijke opening om jezelf onder de aandacht te brengen bij je nieuwe klanten. Dit kan je doen door bijvoorbeeld live muziek te regelen voor in je zaak, gratis koekjes weg te geven bij een koffie en je zaak mooi te versieren. Vlaggetjes zijn altijd leuk en ballonnen kunnen ook leuk zijn. Denk ook aan de mensen die in de buurt van je tentje wonen. Doe een briefje bij hun door de brievenbus waarmee ze een gratis kopje koffie bij jou kunnen halen. Als je hen aan je zaak weet te binden kun je zo een vaste klantenkring opbouwen.

HomeZakelijkBegin je eigen koffiezaakje in Amsterdam

Spotlight