De voordelen van laminaat in jouw woning

De voordelen van laminaat in jouw woning

Je hebt net je eerste woning gekocht in de gezelligste en hipste buurt van de stad, en dan kan het leuke gedeelte beginnen: het klussen en inrichten van je stadspaleisje! Een vaak toch wel lastige keuze is de vloer. Voor wat voor vloer kies je? Dit hangt onder andere af van je budget en wat jij belangrijk vindt. Een populaire keuze is laminaat. Als je kiest voor laminaat, dan kies je voor een hoop voordelen. In dit artikel heb ik er een aantal voor je op een rij gezet:

Weinig onderhoud

Een van de voornaamste voordelen van laminaat is toch wel het onderhoud. Laminaatvloeren hoef je niet te boenen, schuren of in te oliën, zoals bijvoorbeeld een houten vloer. En laminaat is ontzettend makkelijk schoon te houden. Dit komt omdat laminaat vloeren zijn voorzien van een beschermende toplaag. Deze zorgt ervoor dat het vuil niet makkelijk binnen kan dringen tussen groeven of onder de vloer. Door simpelweg te stofzuigen en te dweilen houd je de vloer brandschoon. En als je het schoonmaken op deze manier goed bij houdt, zal de vloer tientallen jaren mee gaan.

Eenvoudig zelf te leggen

Laminaat is een van de makkelijkste vloeren om zelf te leggen. Dus als je graag zelf je eigen vloer wilt leggen, maar niet zoveel ervaring hebt, dan is laminaat de perfecte vloer om mee te beginnen. Het belangrijkste is dat je de eerste plank perfect legt. Zodra deze ligt, dan zijn de overige planken super makkelijk om te leggen zonder dat er teveel mis kan gaan. Je hebt geen lijm of mortel nodig, helemaal niets. Laminaat vloeren zijn zo gemaakt dat ze met een eenvoudig kliksysteem gemakkelijk in elkaar te klikken zijn.

Geschikt voor elke woonruimte

Als je zou willen, dan kun je je gehele woning met laminaat vloer bedekken. Laminaat vloeren zijn geschikt voor elke ruimte. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie hout-look laminaat vloer in de woonkamer? Of een mooie laminaat vloer in de keuken? Ook in de slaapkamer, de hal en zelfs de badkamer kun je prima laminaat gebruiken als vloer. Voor keukens en badkamers bestaat er speciaal waterbestendig laminaat. En in ruimtes zoals de eetkamer of de kinderkamer die snel vies kunnen worden is een laminaat vloer ook uiterst geschikt.

Mooie, natuurlijke uitstraling

Doordat laminaat vloeren tegenwoordig met zoveel aandacht en kwaliteit gemaakt worden, kun je vaak een laminaat vloer kiezen die lijkt op een natuurlijk materiaal, zoals bijvoorbeeld hout of marmer. De vloeren zijn zo goed gemaakt dat je bijna het verschil niet meer ziet tussen een echte houten vloer en laminaat. Dit is mede een reden waarom laminaat zo veel gekozen wordt voor in huis. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor laminaat in jouw woning? Kijk dan eens op www.de-laminaatexpert.nl voor een ruim aanbod aan laminaat vloeren.


Geef een reactie