Gerelateerd nieuws

Vakanties in 2021

Door de wereldwijde pandemie waren de vakanties van 2020 niet wat we ervan verwacht hadden. Wereldwijd gingen de grenzen op slot en de luchtvaart verminderde met zo’n 80 procent. Tijdens de zomer waren er nog wat opties voor vakanties binnen Europa maar in de herfst gingen ook de Europese grenzen weer dicht. Momenteel zitten we nog altijd in een zware lockdown maar er is wel hoop voor de rest van het jaar. Het vaccineren is onderweg en in landen als Israël waar het vaccineren voorloopt zijn er alweer nieuwe mogelijkheden. Om vooruit te kijken wat de rest van het jaar te bieden heeft qua vakanties bespreken we in dit artikel een aantal van de mogelijkheden voor het komende jaar.

Lente

We zitten nu in Maart en in de komende maanden zal de lente eraan komen. Het tweede kwartaal is het kwartaal waar de vaccinaties echt op gang komen. Toch is het nog niet de verwachting dat er al veel meer reismogelijkheden mogelijk zullen zijn. Overheden maken zich nog te veel zorgen over nieuwe varianten en de het vaccineren gaat niet snel genoeg. Een vakantie buiten Nederland zit er waarschijnlijk nog niet in. Maar mogelijk zijn er wel weer kansen binnen Nederland. Misschien is een week in een Hotel Amsterdam centrum een optie. Heel veel mensen zijn mentaal moe van de corona crisis en een week of zelfs een weekendje weg in een fijn hotel kan al wonderen doen.

Zomer

Wanneer de zomer aanbreekt zou Nederland en de rest van Europa al een stuk verder moeten zijn met de vaccinaties. Waarschijnlijk komt er een vaccinatie paspoort en zullen Europeanen weer makkelijker kunnen reizen. Een vakantie boeken in de zomer binnen Europa is daarom een goede mogelijkheid. Toch zullen de maatregelen zoals afstand houden waarschijnlijk nog gelden. Een vakantie boeken naar een superdruk resort is daarom misschien niet de beste optie. Ga bijvoorbeeld in de Alpen wandelen. Dit is ook nog eens zeer gezond. In de Noord-Italiaanse Alpen kun je ook nog genieten van fantastisch weer en mooie meren.

Winter

In de winter is er goede hoop dat er wereldwijd weer meer reismogelijkheden zullen zijn. Misschien kunnen we in de winter weer een verre intercontinentale reis boeken naar een tropische bestemming. Al zijn er natuurlijk ook veel Nederlanders die gewoon heel graag weer op wintersport willen. De coronacrisis heeft lang geduurd en is nog niet voorbij. Maar er is goede hoop dat we in de loop van 2021 weer terug kunnen naar normaal.

HomeReizen & Vrije TijdVakanties in 2021

Spotlight